Tuesday, December 8, 2009

Kehangatan Tentang Jejaka :)

Well , well , dahh lame jugak tak update ehh ?
Yee lahh , sejak dua menjak ni banyak problems lahh .
Aku pon pelik , asal aje mule school holiday yang panjanggggggg mcm ni , mesti dan gerenti aku ade masalah CINTA . Serious , ini bukan lawakkk .
HAHA ;)

So , sekarang ni , tetibe pula aku terinspirasi nak buat blog tentang JENIS LELAKI YANG AKU MENYAMPAH SANGAT . Ni kirenye pada pendapat aku lahh , kalau korang taknak terima , Silakan lahh ye . HEHE ;)

1 . Playboy atau Player .

Elehh , kalau player tennis ke , football ke , HOT jugak kan ? Ni player setakat nak kumpul awek ramaii , then , kau blahh bodohh je ? Huishhh , actually , aku pernah jumpa lelaki mcm ni and alhamdulillah tak panjang jodohhh nyeee . HAHA . Playboy ni kalau nak detect , senang je . Diorg ni susah nak pick up call and ayat mesti terbaikkk wokk !

Situasi 1 :

Girl : Youu , kenapa tak angkat tadi i call ?
Playboy : Ehh , sorryyy . Tadi i silent phone i lah sayang . Kalau i dgr , takkan lah i tak angkat . You kan bidadari i ?
Girl : Hehe . Ye ke ? Janji tau tak buat lagi ?
Playboy : I janji sayanggg .

Hahhhh , rase rase penah tak korang terkena ? Kalau pernah , lebih baik korangg blahh je lah dari bf korang tu . CONFIRM Playboyyy !

2 . Berlagak MARKET !

huishh , ni lahh yang aku bencii sgt . Dengan berbekalkan Skyline enjin turbo , Wallet berdiameter 4cm dan Kad kredit berkepukk , diorg ni senanggg je nak tackle mane mane awek . Excuse me , tak dinafikan lah kan diorg ni mmg market and buat mata aku and mata pempuan lain berpalang S ataupun $ . Tapii , agak agak lahh . Mungkin at the earlier stage , perempuan tu nak kat kau pasal material kau tu , tp lame lame , perempuan akan taruh harapan jugakk pada kauu . Kau jgn igt , duit boleh beli segalanyaaa yeee ?

Situasi 2 :

Poyo : Heyyy cutie . I mcm pernah nampak lah you . You ni adik beradik dgn Erra fazira ke sbb muke u all ni seiras lahh .
Girl : Ehh , ye ke ? Thanks . ( Sambil menjeling kat Skyline lelaki tu )
Poyo : Ohh , patotlahh . Well , you nak pergi mane ni ?
Girl : I nak balik Damansara , tp driver i tak sampai lagi lahhh . dah lame i tunggu ni .
Poyo : Ehh , kebetulan i pun nak pergi Damansara . *Padahal dalam hati , ' aduhaii , gerenti bapak aku membebel ni balik lambat . Dah lah rumah aku kat Puchong '
Girl : Ini kereta you ?
Poyo : Ohh yaaaa , dad i hadiahkan mase birthday i ke 21 . Cash lagi .
Girl : *Ade aku tanyeee ke ?* dlm hati . Ohh okay jugakk .

See? Jadi perempuan , tolong lah jual mahal sikittttt *


3 . Penipu , pembohong !

Siapa yang suka kan ? Actually , aku paling pantang lah kalau lelaki jenis mcm ni . Konon cakap nak tengok nenek sakit tp ambik kauuuu , terserempak dekat warung mamak tengah melepak . Nenek kau pun melepak same ke ? HAHA .Aku pun pernah terkena sebenarnyaaa tp aku tukar situasi sikitt . HAHA . Mase terkantoi tu , rase mcm nk hempuk je kepala dia pakai kaunter tuu , nasib baik aku sabar ! HAHA ;) . Mamat mcm ni senang jugak nak tahu .

Situasi 3 :

Girl : You esok pergi mane ?
Penipu :Granny i sakit , dia panggil panggil name i , auntie i cakap semalam . So , esok pergi ziarah dia kot .
Girl : Ehh , kesiannyaa . Kirim salam nenek you eh ?
Penipu : Ye lahh . kang i cakap ye . mesti dia suka kalau dengar cucu dia ni dah ada gf yang comel mcm you .

*Biase lah lelaki kan ? Ade je nak memuji biar kita cair . HAHA .

4 . Berlagak handsome feat tak setia sekali .

Hahh , dah lah muka seret tar , perangai pulak hodoh ? Apelahh yang mak kau makan mase ngandungkan kau ehh ? Cube lah jadi lelaki yang bertauliah sikitt . Dah tau diri tak hensem , berpada-pada lahh , pandaii !

5 . Tak gentleman . (TG )

Tak gentleman ni boleh dikategorikan banyak hal . Tapi , aku menyampah sgt kalau Panas baran a.k.a asyik tahu marah dia jeee . Kalau dia buat boleh , tapi kalau kitaaa , semuanya tak betul .

Situasi 5 :

T.G : You ni , dah banyak kali i cakap kan jangan keluar kalau i tak tahu .
Girl : Laaaa , i pergi toilet depan rumah nenek i je . Bukan ape pon .
T.G : Hahh , melawannn ehhhh . Siapa ajar melawan mcm ni ?
Girl : Kalau i cakap adik i ajar , u pelik pulakk . U pun same , haritu u keluar , ade bgtau i ?
T.G : Nak mengungkit lahh ni eh ? U jgn sampai i hilang sabar ehhh ?

*ELEHH , dia bukan bini kau pon ? Yang kau panas semacam apehal ? -___-

6 . Jealous tak bertempat .

Ni pon salah satu hal yang aku benci menyampah , beregu lahh kirenyeee . HEHE . Aku ade ex yang jealous tak bertempat and aku tak tahu , mcm mane aku boleh tahan dengan dia ? Miracleeee ! HAHA . Kalau jealous tak salah lahh sbb cemburu tandanya sayang kan ? Tapi kalau dah melebih lebihh , tu namenye KING CONTROL .

Situasi 6 :

Jealousy : Ni number sape ni ? Nape dia sms youu ?
Girl : Ni kawan i lah , classmate . Dia tanya kenapa gigi cikgu i berkilat sangat sampai silau .
Jealousy : Ye ke you ni ? You jgn nak tipu i lahh . Baik you cakap , kang i cari dia , teruk dia kena dengan i .
Girl : Betul lah u . sumpah i tak tipu .
Jealousy : I nak you berhenti contact dengan mane mane lelaki pon . Tak kira lah your cousin ke , Your classmates ke . Kalau i tahu , jage u !
Girl : Menyampah lah you ni . Jealous sangatttt mcm buang tebiat .

*Eyyyyy , benci aku . Seriously , situasi di atas adalah kisah benar ttg diri aku . -___-



7 . Tiada goal dalam hidup .

Maksud aku , lelaki yang menganggur a.k.a takda pekerjaan . Aishhh , bencinya rase . Kau duduk melepak ape kau dapat ehh ? Kalau bapak kau tauke balak ke , Tauke Poh Kong ke , Boleh lah kau melepak kat starbucks 5-6 jam pekena cappucino pahit tuu . Tapi kalau kau dengan bapak kau same baik je jadi penganggur , ape kebenda nyeee ? -___- . Salah satu situasi yang paling aku benci ehh .

Girl : You sayang i takk ?
Pervert : Bukan setakat sayang , i sayang , cinta , kasih kan you .
Girl : You nak ke jadikan i isteri you ?
Pervert : Mestilah . Kang i belikan you rumah besar , kereta besar , bibik besar . Okayy ?
Girl : Eii , seronoknyaaaa . Dah bila you nak meminang dengan i ? Parents i dah tanya ni .
Pervert : Nantilah , i kerja pon takda lagi .

*Erkkk ? Tak ke benda tu sangat annoyinggg . Poofff ! -__-

8 . Lelaki yang Touch and Go . ( T n G )

Inilah lelaki yang tak bermaruah . Diorg ni kerja lepak kat port yang ade awek baekkk punyaa then bet dengan kawan - kawan . ' Kalau kau dapat minah tuu , aku support ko untuk setahun ' .
Tak ke bangang bin bengap mcm tu ? Aku perasan ramai yang mcm tuu , diorg ni setakat nak buat perempuan ni stok geli- geli then blahh bodohh je . Ehh , pervert ! Kalau dah TOUCH tu touch je lahh , jangan nak Go Go ! Untaaa lebih pandai dari korang lah . Perempuan pun same , Keldai pon bijakk ! Contoh situasi ? Okayy . Jomm !

Situasi 8 :

T n G : Untung i dapat awek mcm you . Kulit gebu , badan mantap , Tinggi lampai , cun melecun . I sumpah lah dengan name nenek i yang i takkan tinggal you . * Sambil tangan merayap mcm orang buta cari tongkat *
Girl : Ye ke ? Alaaaa , you ni jangan mcm ni , i maluu tauu . HEHE .
T n G : Alaaaaa , bukan ade sape pon , i dengan you je . You takut i pegang pegang you and i tinggal u ehh ? * Tangan di hampir mencapai destinasi yang diingini *
Girl : A'ahh . I takut , mati i kalau daddy i tahu .
T n G : Tak lah . Takkan lah i nak tinggal bidadari mcm you ni . I janji okay sayang ?
Girl : Betul ? You tak tinggal i ?
T n G : Betul sayangg . I janji ! *Tangan sudah tiba di destinasi . -___-

SEBULAN KEMUDIAN .........

Girl : Hello ? Syg , you kat mane ni ? I call you dari tadi tak angkat knp ?
T n G : Ehhh , kau ni sape ? Nak call aku and marah - marahh ?
Girl : Sampai hati youuuu . U dah janji kan taknak tinggal i ?
T n G : Ehh , bila pulak aku janji ? Aku kenal kau pun takk .
Girl : I dah serahkan semua pada you and now , ini yang i dapat . You mmg celaka lah !
T n G : Aku celaka atau kau yang celaka ? Entahh entahh , lelaki mane lagi yang dah kendurikan kau ni .
Girl : Lakhanat lah hidup youuu ! I doakan you merana !
T n G : Ohhh , semoga berkat lah doa perempuan kotor mcm you ni .

** SO , wanita di luar sane ? Jangan jadi Keldai bin Untaaa ye ?

Kesimpulannyaaa , Tiada lelaki yang setia 100 % . Bukan saya yang cakap demikian tetapi abg saya dan papa sayaaa membuat statement ituu ;) . Jadi , kita kaum wanita WAJIB percaya ye . HAHA .


Yang membenci sifat diatas ,
Nath George .

3 comments:

nUr EzZaTi said...

hahaha....it's cool babe!

lysa's lyfe :) said...

HAHAHA
besh bace yang no 3 tuh
and nk tanyer
kalo mamat yg prangai cam tatao la nk describe mamat tuh cm ape daa,mmg teruk sgt
perasan hnsem sangat konon dy byk duit dy bleh carik gul yg lagik market pnye dri gul yg dy da adew
then sbb putus,dy ckp,"sbb aku boleh carik gul yg agik market dari kau"
pdhl mkn mnum rokok pown makpak tanggung lagik
ade kew kategori utk mamat cm tuh,euwww...muka pown cm pecah rumah!HAHA
soe lepas geram kt sni plok:P

NatashaEddy said...

Ohhh AAHAHAHA ;) , lysa , mestilah ade . Lelaki zaman skarang , mcm2 perangai . They r unpredictable . ;)