Tuesday, February 26, 2008

SPORTS DAY.

AKSI KAMI YG TAK BOLEH BLAH!

Aku ni kalau lepak ngan ct.memg xsah kalo x ambik gmbr, itulah hasilnya kalau ambik gmbr. aku dgn muka siput sedut dan siti dgn mulut ala-ala ANGELINA COLIE.(harap maklum,Bukan angelina jolie).HAHAHA..
Tapi,satu je yg aku x dpt nafikan.kalau AMIRA DAN CT telah bertemu,pipi kami pasti cramp kerana tidak tahan dgn lawak2 ala2 apek + yassin yg kami buat.hahaah..Tak bleh blaaaaaaaaaaa! Gambar ni telah diambil di TOILET STADIUM DARUL MAKMUR. hahaha! promote nih!
Dengan penuh kebanggaan,sy mengumumkan keutusan Sports Day pd hari Ahad ;
Juara Keseluruhan ; Primer waja!
juara kawad ; pengakap!
juara maskot ; primer kembara!
juara cheerleader ; primer kembara!
Pas abih semua pengumuman,aku pun blahh balik.Tp sblm balik,aku n ct singgah jap kt Toilet TU sebab mase aku salin baju td,aku tertinggal aku punye Rexone teen active reserve!
nak dijadikan cerita,aku pun minta izin kat sorg makcik jage toilet tu gini, 'makcik,saya masuk jap ye sebab nk ambil brg tertinggal' . aku pu masuk je lah tanpa byr.. sedang aku mencari-cari rexona aku tuh,tibe2,sorg makcik lg masuk n marah aku n ct gini, 'EH,awak ni apehal pulak masuk tak byr.kalau setakat nk tgk cermin tu tak payah lah.sudahlag tak byr' . aku panas gile die ckp gitu, aku pun dgn lancang menjawab, 'Makcik ingat sy ni takde duit ke nk byr.kalau setakat 20sen pun makcik nk kecoh2,baik makcik g cari keje lain.lain kali ayat tu jage sket kalau nk tegur pun.sy ni pun x teringin masuk toilet yg busuk nk mampos nih.dah lah byr 20sen tp busuk!sy ni nk cari brg,bkn nk dgr makcik berleter' .Dia diam jek n jwb, 'awak nk cari brg ape?atau awk saje cr alasan?' . pastu aku jwb lg, 'Sy cr Rexona sy.makcik nmpk ke tak?' .Pastu makcik tu jwb, 'OHH,ade kt luar'. Aku terus ambik n cakap, 'Terima kasih byk2 tlg simpan.lain kali selidik dulu sblm sound'. Makcik tu diam jek.. perghhh!! sakit gile hati aku dgn makcik tu. Nasib baik ler die tu tua,kalau tak,mmg aku ambik baton lari tu kat MR.CHAN n ketuk2 pale die. hishhhh! ASTAGFIRULLAH..(buat tmbh dosa jek) . satu lg buat makcik yg sound aku tuh, aku nk nasihatkan satu bende kalau die terbaca blog aku ni, Makcik pakai lah tudung!usia dah lanjut pun tak tahu ke halal haram? Sedar lah ye.jangan sedap nak Maki hamun tanpa usul periksa!

2 comments:

bdakoya said...

3 posen la,bkn 2 posen...aq yg bayar,aq tau..hehe(x leh blah ayat)

nur eizzaty said...

muka ko cam sipot sedot??
salah tuh...
cam org nak berak jer..ahaha..